Jade's reis dag 3

Van Tappernoye naar Granna (Zw)

Al vroeg zijn we uit de veren en maken ons op voor de rit van vandaag.

Het weer is nog niet wat we er van verwachten, na de douche is het wachten in het sanitairgebouw tot een fikse hagelbui gepasseerd is, het terrein ligt bezaaid met hagelstenen ter grootte van een flinke maat doperwten.

De Kleine Belt steken we over via de brug terwijl de regen ons het uitzicht naar alle kanten ontneemt en de ruitenwissers het water op de grootste snelheid maar amper kunnen verwerken.

Zien doen we nog niet veel, maar we zijn in Zweden.

Even na de brug is het droog, we drinken snel een bakje koffie al lopend naast de caravan, want de volgende bui meldt zich reeds aan.

Net als in 2002 gaan we even voorbij Malmo van de snelweg af, we gaan een stukje binnendoor, via Horby, Hoor en Hasselholm komen we bij Markaryd op de E 4. Na de drukte van de autowegen tot nu toe is het fijn om even wat anders te rijden en al rijdend van de natuur te kunnen genieten.

Als we eenmaal geinstalleerd zijn op Grannastrandens Camping, lopen we 's avonds even door het stadje, wat bekend staat om zijn roodwit gestreepte zuurstokken, ook even langs de oever van het meer, waar we de volop kunnen genieten van de zon die aan het ondergaan is en door Ina zo'n 15 keer wordt vastgelegd.


Klik hier om verder te gaan