Jade's reis Dag 23

Rit naar de Trollenweg

Bij de trollenweg komen we , door bij Dombas via de E 136 naar Andelsnes te rijden, op een parkeerplaats langs een rivier met wat stroomversnellingen is de koffiepauze. de eerste foto's zijn er gemaakt vandaag.

Een paar kilometer verder is een donderend geraas te horen van een rivier die zich in twee watervallen opsplitst, welke zich met enorme kracht de diepte instorten.

Na weer wat gereden te hebben komen we bij de meest gefotografeerde brug van Noorwegen, de Kyllingbrug, die gebouwd ten behoeve van de Rauma spoorweg.

Deze werd in 1924 op 30 november in gebruik genomen.

Net na de middagpauze maken we de klim van de Trollenweg.

Boven aan gekomen moeten we door de sneeuw klauteren om dit spektakel van bovenaf te kunnen bewonderen.

We gaan verder en rijden het hele bovendal over een weg die aan beide kanten begrensd wordt door muren van sneeuw die zo tussen de twee en drie meter hoog zijn. Op sommige plaatsen is deze al uitgezakt en blokkeert zelfs gedeeltelijk de rijbaan.

Bij Voldal aangekomen voor de oversteek per boot naar Eidsdal en dan naar het Geirangerfjord, zien we dat de weg van Geiranger naar Grotti gestremd is, we kunnen niet verder, dat hebben we deze reis al eerder meegemaakt, dus weer terug, deze keer maar 170 km.

We hadden na Geiranger en Grotti in Lom willen komen voor de staafkerk te bekijken, dat zal nu een andere dag moeten gebeuren, dat is 200 km. alleen voor het bezichtigen van een kerk, waar vind je het nog?.

23.30 uur: avond in Dovre, op de camping.

Alleen vandaag al houden we na het selecteren 113 foto's over.

 Klik hier om verder te gaan