Jade's reis Dag 17

De walvissafari

Om 08.30 uur vetrekken we richting Andenes voor de walvissafari. Het is 135 km rijden en 7 dagen geleden hebben we ons telefonisch aangemeld via nummer +47 76 11 56 00. Ons werd verzocht om 10.30 uur aanwezig te zijn. U kan ook boeken via e-mail :booking@whalesafari.no

Het walviscentrum vindt u bij de vuurtoren.

Na een rondleiding door het museum, weten we meer van deze dieren en gaan we om 13.00 uur aan boord van motorschip Andfjord.

Het regent al de hele dag, maar nu we op een open vissersboot gaan lijkt het nog erger dan in de auto.

We varen op de Noorse zee en gaan zo'n 20 km richting Groenland. Omdat de zee daar naar een diepte gaat van ongeveer 3000 meter is het leefklimaat voor de walvis daar ideaal.

Ongeveer 50 mensen zijn aan boord en we zijn allemaal doorweekt. Maar het deert ons niet, want waar we voor komen, krijgen we. Ze zwemmen naast de boot en vertonen hun kunsten door een duik naar beneden te maken.

 

Om 17.00 uur meren we aan en het doet ons goed in een warme auto weer naar de camping te rijden.

We heben ondanks de kou van deze dag geweldig genoten.

Een aanrader, neem proviand mee, want aan boord krijgt u slechts, gratis koffie met droge koekjes. Bij het terugvaren wordt soep met een droog broodje verstrekt. Verder is regenkleding geen overbodige luxe. Meer informatie vindt u op http://whalesafari.com/whalesafari/rates.html

De kosten zijn 725 kronen gelijk aan ongeveer 95 euro. Kinderen 475 kronen.
Klik hier om verder te gaan