Tot Notodden dus via de E134 en dan een (op de kaart, wit weggetje) nr. 152 / 155 en de 452, daarna weer naar een iets bredere weg met het nr. 41 tot Dolemo. Toen een erg smalle maar mooie route over de 413 naar weg 42 tot Evje. Daar geven de borden ons de VCR camping Oddestemmen aan.

 

We gaan naar Evje en wij willen door de bergen, ook al moeten we 11% klimmen. Het wegdek is niet van al te beste kwaliteit en dat samen met de vele haarspeldbochten, had de volgende verassing voor ons in petto. Een volle doos verse eieren had kans gezien te ontsnappen uit het bovenkastje van de keuken en deze hadden het spelletje “hoe maken we er een zo groot mogelijke zooi van” gespeeld op onze vloerbedekking. Dat gaat niet meer gebeuren, want daar hebben we een stokje v(d)oor gestoken.

We koken wat water en met een borstel en wat afwasmiddel wordt de zaak weer schoon gemaakt. Terwijl wij onze boterhammen nuttigen verzorgt de zon het droogwerk.

 

1 juni . . . EVJE

We vertrekken al vroeg want we gaan binnendoor.

Onze Garmin wil ons steeds maar langs de kust naar het zuiden sturen.
Maar wij rijden via de vooraf door ons geplande route op onze computer en Esther geeft vanaf de achterbank de ritdetails aan mij door.(via GPS muis en Microsoft Autoroute, zie jade's reis).

 

 

Hier zijn Ina en Eddie gisteren aangekomen en hebben de koffie voor ons klaar, met gebak.

Op het einde van deze dag zeggen we, dat we een super reisdag hebben gehad via een hele mooie route.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De derde reis van Jannie, Ad en Esther door Zweden en Noorwegen - 2011