Bij de Settenfjord gaan we verder via weg 21 tot Skotterud, dan een klein stukje weg nr. 2 en via de 61 naar Karlstad. Het laatste stuk naar Kristinehamn gaat via de E 18. Daar willen we op een camping die we in 2005 ook bezochten.

Helaas bleek de camping Kvarndammen, die aansloot op de parkeerplaats van Mc Donalds, niet meer te bestaan. Het alternatief van de andere camping daar, beviel ons niet en we besluiten door te rijden naar Tiveden, (145 km. extra, die we eigenlijk voor morgen op het programma hadden staan).

We rijden dus door via de E 18 tot Örebro en gaan dan zuidwaarts via de 50 en 49 tot onze bestemming, bij het nationaal park Tiveden.

We komen daar op een ongekend mooie camping en worden verrast met het bericht, dat we hier het midzomernachtfeest zullen gaan meemaken.

Inmiddels is het weer gaan regenen, maar we weten dat we hier een mooie tijd zullen hebben, of je nu de tuin, het hele terrein of het sanitair, het restaurant, noem maar op alles is hier perfect.

Om 21.00 uur valt er een flinke hoosbui en het water staat 3 cm. hoog in de voortent.

19 juni

We vertrekken op Sløvika camping, met wat lichte regen en gaan eerst terug richting Jevnaker en dan via weg 35, die wat later over gaat in wegnr. 4. Deze volgen we dan tot kort voor Oslo, waar deze eerst 22 wordt en dan weer verandert in nummer 170.

Bij Fetsund steken we de Øyerenfjord over waar een week eerder erge overstromingen waren. Door de vele regenval van 9 en 10 juni, waren er vele dorpen en steden ondergelopen en hele campings stonden onder water, auto's en caravans spoelden toen weg.
Ook nu nog waren de sporen ervan duidelijk zichtbaar, wij zagen caravans die nog steeds in het water stonden.

Het regent ook vandaag nog vaak, gelukkig is het even droog zodat we buiten kunnen eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De derde reis van Jannie, Ad en Esther door Zweden en Noorwegen - 2011