Wel dient vermeld te worden dat, op dit deel van onze reis, wij 27 tunnels door moesten, waarvan er maar enkele verlicht waren.
Voor mij, met nachtblindheid is dat geen pretje. Ik los dat op door in heel Noorwegen te rijden met een zonnebril (waar ik een erge hekel aan heb) en dan bij het binnenrijden van de tunnel deze afzet. Dan is het verschil van licht naar donker minder. Anders zie ik niets en rijd zomaar op de verkeerde weghelft.

Halverwege de Jøsefjorden verlaten we de 13 en gaan rechtsaf verder via de 600, een zeer smalle maar schitterende route, van 28 km. Je snijdt een stukje af van de route, daar hoef je het niet voor te doen, maar wel voor het berggebied, waarvan we nu nog dromen. Langs deze weg gaan we even langs de kant om de innerlijke mens te versterken.

Later komen we weer terug op de 13 en zijn na 155 km. in Røldal waar we rond half drie, de pootjes van de caravan uitdraaien op Seim camping. Later op de dag, komen ook onze vrienden daar weer aan, zij zijn op weg naar Odda.

9 juni

We vertrekken weer van Solvik camping en vervolgen onze route verder zoals we hier gekomen zijn, via weg nr. 13.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De derde reis van Jannie, Ad en Esther door Zweden en Noorwegen - 2011